Catalog » KIRJAT suomeksi » Torni2018 »
News   Ordering Information   Shipping Conditions   Contact Us   Company introduction   
My Account
Categories
 
Information
 
Contact Us
Manufacturers
 
We accept
 

Previous  Browse category Torni, 2012-2017  Next

VÄLITUNTIVALVOJA

 32.70EUR 

VÄLITUNTIVALVOJA
Click to enlarge

  Panu Jaskari


Välituntivalvoja on vastuussa tapahtumista, joita ei pysty hallitsemaan. 

Välituntivalvoja on kertomus ihmissuhteista ja niiden asettamista vaatimuksista, teoista, joiden vaikutukset jäävät usein tekijän tietämättömiin. Se on myötätuntoinen, mutta moralisoimaton romaani pienestä ja jokapäiväisestä väkivallasta, johon avuttomuuden tunne monesti johtaa. Kohtalokkaiden käänteiden lomaan mahtuu silti inhimillistä huumoria ja toivoakin.

Juho yrittää pärjätä hankalan erityisluokan opettajana. Nuoren ja kokemattoman opettajan ihanteet ja käsitykset työstä puristuvat synkäksi päivästä toiseen sinnittelyksi. Eräänä lauantai-iltana Juho tapaa kiinnostavan omalaatuisen Minnan, mutta heidän suhteensa perustuu alusta asti oikaisemattomaan väärinkäsitykseen, melkein valheeseen.

Taideopiskelija Minna tutkii karkuun pyrkiviä tunteitaan sarjakuvia piirtämällä. Hän luulee jo päässeensä yli kelvottomasta parisuhteestaan ja aloittelee uutta Juhon kanssa. Kun mustasukkainen entinen ilmestyy takaisin, Minna päättää hankkiutua hänestä eroon pysyvästi.

Juhon oppilas Pyry haluaa perhekodista takaisin äitinsä luokse, mutta äidin uusi arvaamaton miesystävä uhkaa pilata suunnitelmat, eikä Pyryllä ole keinoja muuttaa tapahtumien kulkua. Koulussakin luokan arki heittelehtii välikohtauksesta toiseen.

Kolmen päähenkilön tarinoiden kietoutuessa yhteen, kukaan heistä ei selviä aivan puhtain paperein. Välituntivalvoja on romaani koulusta, mutta myös tarkkanäköinen kuvaus ensimmäisen polven helsinkiläisten nuorten aikuisten elämästä vaihtoehtojen täyttämässä kaupungissa. Tarina kulkee menestyjien tupaantuliaisista työpaikan pikkujouluihin ja Kallion kierroksen kautta lähiöön, peruskoulun ja yhteiskunnan harmaalle reunalle.

ISBN: 9789515794987
ISBN: 978-951-579-498-7
Koko ja laajuus: A5, (nid.), 320 s.
Julkaisuajankohta 2/2016
Kustantaja: Torni kustantamo

ISBN: 9789515794987

Availability: Sold out

This product was added to our catalog on Tuesday 01 March, 2016.
Back  
Quantity:
Currently viewing:  VÄLITUNTIVALVOJA 

Languages
 
Finnish Swedish English
Shopping Cart
 
0 items
Manufacturer Info
 
Other products
Login
 

Email Address

PasswordForgot Password?


Register

Tell A Friend
 
 
Tell someone you know about this product.
Notifications
 
NotificationsNotify me of updates to VÄLITUNTIVALVOJA
NetSHOP Pro -verkkokauppa