Iina Korpivaara: Lintu ja lapsi

Jaa tämä juttu!
 

Iina Korpivaara on 27-vuotias kirjailijanalku, joka on erikoistunut nuorten kirjallisuuteen ja mitä jännittävimpiin juonenkäänteisiin. Tarinat etenevät selkeästi ja nopeatempoisesti eteenpäin, jotta lukija ei pääse kyllästymään.

AIMO RYYNÄNEN: MATKALLA KUNTAMAAILMASSA

Jaa tämä juttu!
 

- kuntaprofessorin muistumia ja mielipiteitäkin

Kunnallisoikeuden emeritusprofessori, kunnallisneuvos Aimo Ryynänen on toiminut uransa aikana käytännön kuntatehtävissä, alkaen harjoittelijana ja päätyen kunnansihteeriksi, ja luottamushenkilönä sekä valtuuston että hallituksen puheenjohtajana kotikaupungissaan Orimattilassa.

Valtion tason kuntatehtäviä ovat olleet komiteoiden ja toimikuntien jäsenyydet, selvitysmiestehtävät ja sisäasiainministeriön itsehallintoprojektin
projektipäällikkyys.

Tiede- ja opetusnäkökulmasta kunta-asiat ovat olleet työn kohteena Tampereen yliopiston eri tehtävissä, Kunnallistieteiden laitoksen johtajana ja professorina. Kansainvälinen ulottuvuus kuntamaailmaan on avautunut Euroopan neuvoston kuntia ja alueita edustavan kongressin ja Euroopan unionin alueiden komitean jäsenyyksien kautta.

 

Metti Löfberg: Nervosa (esik.)

Jaa tämä juttu!
 

Metti Löfberg on 28-vuotias taiteen maisteri. Hän on opiskellut teatterin ja draaman tutkimusta, sosiaalitieteitä ja informaatiotutkimusta Tampereen yliopistossa. Aikaisemmin hän on työskennellyt toimittajana ja sekä kirjoittanut näytelmäkäsikirjoituksia. Nervosa on hänen ensimmäinen romaanikäsikirjoituksensa.

JASPER KAARNA: LAITURILLA (ESIK.)

Jaa tämä juttu!
 

Olen vuonna 1988 syntynyt helsinkiläinen kirjallisuuden opiskelija, vuokratyöläinen, kulttuurialan sekatyöläinen ja melko lailla vapaa kirjoittaja, aiemmalta koulutukseltani medianomi (AMK).

Tulevaisuuteni suhteen olen ollut yhdestä asiasta vuosia vuorenvarma: aion kirjoittaa. Kirjoittamispakko aiheuttaa näppylöitä, ulkopuolisuuskomplekseja, ylimääräisiä deadlineja sekä alkuvoimaista riemua, syvää ja pitkäaikaista tyyneyttä ja helpotusta.

Laiturilla alkaa Helsingin Malmilta, käy kaukana muualla ja päättyy Helsingin Malmille. Kahdeksi haarautuva tarina kertoo yhdestä kesästä ja sitä edeltävästä elämästä, kahden ihmisen välisestä suhteesta ja siitä, mitä kaikkea siihen saattaa sittenkin liittyä. Juonta tärkeämpänä pidän havaintoja, tuntemuksia ja tunnelmia.

Aiemmin minulta on julkaistu novelli Iltavuoron keittiöfilosofiat Milla Peltosen toimittamassa Päätön-novelliantologiassa (Into 2014). Novellini palkittiin kunniamaininnalla Työväen Sivistysliitto TSL:n järjestämässä Työ ja työttömyys -kirjoituskilpailussa elokuussa 2013.

Liliana Lento: Dionnen tytöt (esik.)

Jaa tämä juttu!
 

Olen 37-vuotias esikoiskirjailija. Asun Tampereella ja olen ammatiltani psykologi.

Tarinoiden kirjoittaminen on ollut rakas harrastukseni 10 vuotta ? tosin kustannussopimuksen saatuani se on alkanut tuntua enemmältäkin kuin harrastukselta. Kirjoittaminen oli kyllä jo aiemminkin osa elämääni päiväkirjan, kirjeiden ja satunnaisten runojen muodossa, ja pääni sisällä olen sepitellyt tarinoita niin kauan kuin pystyn muistamaan. Kirjoittaminen on minulle tapa ilmaista itseäni, järjestellä ajatuksiani, hahmottaa tätä maailmaa ja rentoutua. Useimmiten se on myös mukavinta hommaa, mitä tiedän.

Olen kirjoittanut aiemmin enimmäkseen novelleja ja luulin pitkään, etten edes osaisi kirjoittaa romaanimittaista tekstiä. Dionnen tyttöjen keijumaailmakin sai alkunsa yhdestä novellista, joka on julkaistu Kumman rakas -antologiassa Sain tuon tarinan pohjalta muutaman muun samaan maailmaan liittyvän idean. Novelli-ideat paisuivat laajemmiksi, ja näin esikoisromaanini syntyi pikkuhiljaa.

Kirjoittamisen lisäksi pidän kissoista, suklaasta, tanssimisesta, metsäkävelyistä, pitkistä aamu-unista ja tietenkin lukemisesta. Lempikirjailijoitani ovat mm. Johanna Sinisalo ja Marian Keyes.

Vanhemmat julkaisut